Muskelterapi

BESTILL TIME

martin@sundhelse.no

TLF/SMS: 98079870

 

24 TIMER AVBESTILLINGFRIST

 
 
 

BEHANDLING HOS MUSKELTERAPEUT

 

  • Triggerpunkts-massasje
  • Idretts-massasje
  • Klassisk Massasje
  • Bindevevs-massasje

 

Hva er et Triggerpunkt?

Et triggerpunkt er et lite område i en muskelfiber hvor muskelceller har sterkt forhøyet spenning, såkalte mikrokramper. Dette forårsaker dårlig blodsirkulasjon og området er spesielt trykkømfintlig. Triggerpunkt er ømme ved fingertrykk. Punktet kan "trigge" smerter/ gi smerteutstråling til områder i god avstand fra punktet selv. Dette betegnes gjerne som projiserte smerter eller regeransesmerter, det vil si smerter som refererer seg til årsaksforhold i ett eller flere triggerpunkt. Dersom denne referansesmerten oppfattes som et årsaksforhold, kan området bli gjenstand for behandling som ikke fører frem. Det/ de aktuelle triggerpunk må behandles om årsaksforholdet skal kunne elimineres.

 

Hva er Idrettsmassasje?

Denne massasjen er mer spesifikk, presis, stimulerende og dyp enn klassisk massasje. Formålet er å øke prestasjonsevnen og bearbeide skader og belastninger. Teknikken varierer med hva slags idrett man bedriver, og tar hensyn til hvilke bestemte muskler og ledd som er involvert.

 

Massasjen varierer med effekten som ønskes: oppvarming før prestasjon, eller bearbeiding av ettervirkningene etter en prestasjon. Det er i idrett med ekstreme krav til muskelaktivitet, som for eksempel sykling og skøyter, det oftest blir ansatt faste massører til utøverne.

Hva er Klassisk Massasje?

Klassisk massasje har både rehabiliterende og forebyggende effekt. Den klassiske massasjen påvirker det autonome nervesystemet, og er en av forklaringene på at massasje virker så beroligende og velgjørende. Både blod- og lymfesirkulasjonen øker, musklene blir smidige, mer elastiske og får økt næringsopptak. En trett muskel restitueres raskere ved massasje enn ved kun hvile. Massasje motvirker og minsker fibrosedannelser som oppstår i inaktive og skadede muskler. Massasje er en fin måte å forebygge plager som følger med stiv og øm muskulat

 

 

Hva er Bindevevsmassasje?

Bindevevsbehandling er en trygg og effektiv behandlingsform. Teknikken involverer å gi et forsiktig press inn i bindevevet som ligger mellom huden og musklaturen hvor det er begrenset bevegelighet for å redusere smerte og forlenge bindevevets bevegelighet. Behandling av bindevet fungerer fordi presset under behandlingen øker gjennomstrømningen i bindevevet som igjen bryter ned collagen som gjør bindevevet stivt og lite elastisk. Collagen er en av fire substanser som danner bindevev. De øvrige er væske, elastin og reticulin.